23 Eylül 2013 Pazartesi

HALİLHİLMİZADE.COM DAN ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYI HEDİYE

Merhabalar sevgili izleyicilerim yine çok güzel bir kampanya ile sizlerleyim.Kampanyama geçmeden önce bana sponsor olan http://www.halilhilmizade.com.tr/ sitesine çok teşekkür ederim.




Sevgili izleyicilerim kampanyaya geçmeden önce sponsorum olan http://www.halilhilmizade.com.tr/ sitesinden size birkaç ürün tanıtacağım..


                                                              HÜNNAP

HÜNNAP

Hünnap, pek çoğumuzun bilmediği ya da bazılarımızın  farklı isimler altında bildiği, ancak birçok faydası bulunan bir meyve çeşididir.
Fazla tanınmaması ve az talep görmesi nedenleriyle de, günümüz koşullarına göre bir istisna olarak, dikilebildiği her yerde en doğal haliyle yetiştirilir. 
Yukarıda belirttiğimiz nedenlerden dolayı, az bulunan hünnabı bizim tercih etme sebebimiz ise, faydaları ve Toros topraklarını seven bir meyve olmasıdır.
Çiftliğimizin diğer ürünlerine nazaran biraz tanıtıma ihtiyacı olan hünnabı, bu sefer faydalarıyla size anlatmak istiyoruz.
Ama sözün kısasıyla, hünnabı zaten biliyorum fakat  çevremde bulmakta zorlanıyorum diyorsanız;
Ya da daha önce hiç duymamıştım fakat, bu farklı ve faydalı lezzeti ben de denemek istiyorum diyorsanız;
Ya da önlem almak için biraz geç kaldım ama, kaybettiğim sağlığıma bir an önce kavuşmak istiyorum diyorsanız en kısa zamanda siparişlerinizi bekliyoruz…

Hünnabın Faydaları:

  •           Kanı temizler.
  •           Şeker hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir meyvedir.
  •           Vücuttaki fiziksel güçsüzlüğü ve yorgunluğu giderir.
  •           Kabızlık probleminin giderilmesine yardımcı olur.
  •           Yüksek tansiyona iyi gelir.
  •           Nezle ve soğuk algınlığını giderir.
  •           İdrar söktürücü etkisi ile vücuttaki fazla suyun atılmasına yardımcı olur.
  •           Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser.
  •           Kolesterol ve trigliseriti düşürmeye faydası olur.
  •           Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir.
Kurutulmuş haliyle çerez olarak ya da reçeli yapılarak tüketebileceği gibi, bir avuç hünnabı dört bardak suda demleyerek çay olarak tüketmenizi de tavsiye ediyoruz. 
                                                           CİHANDAR PETEK BAL

 İnsan Eliyle Değil, Arıların Emeğiyle Üretilmiş, Kokusu, Tadı ve Faydasıyla Gerçek Bal

Sadece Burada !

Balımız sadece arılar tarafından, Toroslar’ın binbir çeşit çiçeğinden toplanan nektarla, ve yine arılar tarafından yapılan karakovanlarda üretilir. 

BAL

Bal sadece kahvaltı sofralarımızı süsleyen çeşitlerden biri değil, sağlığımız için tüketmemiz gereken mucizevi besinlerden biridir.
Ve dünyanın neresinde ya da kim tarafından üretilmiş olursa olsun, balın her çeşidi yaşam enerjimiz için aynı derecede yararlıdır.
Önemli olan tamamen doğal koşullar altında üretilmiş olmasıdır.
Bu nedenle, burada size balın faydalarından bahsetmeyeceğiz; ama size nasıl üretildiğinden bahsedebiliriz.
Çiftliğimizin balları sadece arılar tarafından, Toroslar’ın binbir çeşit çiçeğinden toplanan nektarla, ve yine arılar tarafından yapılan karakovanlarda üretilir.
Hatta hiçbir insan müdahalesine maruz kalmaması nedeniyle, doğal koşullara göre normal, bizim tüketebilmemiz için ise az miktarda olan balımız, çiftliğimizin butik ürünlerinden biridir.
Bizim bu önemli üretim sürecine tek katkımız, kovanlardan aldığımız balı en uygun şekilde ambalajlayarak size ulaştırmaktır.
Faydalarını zaten bildiğiniz bu mucizenin lezzetini de merak ediyorsanız, bu doğal tadı sizinle paylaşmak için siparişlerinizi bekliyoruz…

BALIMIZIN MİTOLOJİSİ

Asırlardır bilinen ve süregelen en verimli topraklardandır Toroslar. Binbir çeşit çiçek, binbir çeşit ağaç barındırır bünyesinde. “Cihandar”ımızın da hikayesi bu topraklardan, Osmanlı zamanından gelmektedir.
Cihan padişahlarından IV. Murat zamanında da, şimdiki adıyla Akseki bölgesi, doğal zenginlikleri ve yapısıyla her zaman bu toprakların gözbebeği olmuştu.
Fakat Akseki’nin bir köyü, diğerlerine nazaran daha refah içinde yaşıyordu. Kendilerine özgü kuralları vardı. Bunlardan en önemlisi de, ticareti de sikke ile değil, kendi özel ürettikleri bal ile yapmalarıydı! Evet, o bal o kadar değerli ve şifalıydı ki, para onun yanında hiç birşeydi. Köylüler, para birimi olarak balı kullanıyorlardı ve bu durum civar köylerde de git gide yaygınlaşmaya başlamıştı.
Bir gün, bir Paşa, Sultan’a bu durumu şikayet etmeye karar verdi ve Sultan’ın huzuruna çıktı. Durumu öğrenen IV. Murat çok sinirlendi ve “Benim mührümü taşıyan sikkeler nasıl olur da kullanılmaz! Atımı hazırlayın, gidiyoruz!” diye buyurdu.
Askerler, ve küçük bir cellat ordusuyla beraber, Akseki’ye doğru yola çıktı cihan padişahı. “Oraya vardığımızda kimse benim kim olduğumu anlamayacak! Önce neler olduğunu ben kendim göreceğim!” dedi ve köye girmeden önce halktan biri gibi görünmek için, kılık değiştirdi.
Bir çok köyün birleştiği bir Pazar alanına geldi sultan ve bir kumaşçının önünde durdu. “Ağa, söyle bakalım, bu kumaşın arşını kaç sikke?”. Kumaşçı şaşırır başta fakat, karşısındakinin yabancı olduğunu varsayarak, “Beyim, burda sikke geçmez. Fakat, bir kase bala sana 3 arşın bu kumaştan veririm” der.Sultan şaşırır ve yaverlerinden birine dönerek “Tez bana bu baldan getirin!” diye buyurur.
Yaverler el pençe divan, padişahın yanından uzaklaşırlar ve bir süre sonra bir kavanoz balla geri dönerler.
Padişah önce çok şaşırır. Elindeki sadece baldır. Nasıl kendi sikkesiyle karşılaştırılabilir ki? Hemen bir parmak bal çalar ağzına. Ve o anda, hayatında yediği en lezzetli bal olduğuna karar verir. Hatta o kadar beğenmiştir ki, bütün siniri geçmiş, baldan yemeye devam etmiştir.
Bunu gören yaverler ve askerler şaşkınlıklarını gizleyememiş ve “Padişahım, bundan kim sorumluysa hemen kellesini vuralım. Siz buyurun yeter!” derler. IV. Murat onlara döner ve “Hayır, ben bütün cihanı dolaştım ve ne böyle bir bal yedim, ne duydum ne de gördüm” der ve “Tez kumaşçıyı bana getirin!” diye buyurur.
Kumaşçı ne olduğunu anlamadan padişahın huzuruna çıkarılır ve padişah sorar “De hele bakalım nedirbu balın sırrı?” önce şaşırır kumaşçı karşısında cihan padişahını görünce. El pençe divan kafası önüne eğik bir şekilde anlatmaya başlar “Padişahım, bu balın hikmeti arılardadır, bu arılar dört mevsim yedi cihanı dolaşırlar ve en son burada yaparlar ballarını. Çok kıymetlidir, buradan başka hiçbir yerde bulunmaz”der.
Bunları duyan padişah, kimseye zarar vermeden sessizce saraya döner. Sonrasında IV. Murat hayatı boyunca Akseki’den hep bu baldan getirtmiş ve her öğün bu baldan yemiştir.
İşte bu bal, bizim geçmişten bugüne sizin için tüm doğallığıyla koruduğumuz “Cihandar” balımızdır. Renginden, tadından kokusundan hiçbir şey kaybetmeden, Akseki’de yıllarca aynı doğallığıyla üretmeye devam ettik. Doğallıktan asla vazgeçmeyin!
                                                                          ZEYTİN YAPRAĞI 
     

Geçen Zamana, Sağlıkla Karşı Koymak İsteyenlere, Hayat Ağacının Yaşam Sırrı

Sadece Burada!

Bir Zeytin Ağacı Kadar Uzun Olamasa da, Hem Zamanı Hem de Hayatı, Sağlıkla Geçen Günlerde Dolu Dolu Yaşayabilmek İçin Zeytin Yaprağını Kesinlikle Tavsiye Ediyoruz…

ZEYTİN YAPRAĞI

Zeytin ağaçlarının meyvesinden ve yağından faydalanırken yaprağını da unutmadık…
Zeytin Yaprağı hiç görmediğimiz gizemli bir şey değil ama, çok yakınımızda olan ve yeni yeni farkına varmaya başladığımız bir şey.
Ve tabi ki biz de onu faydalarıyla tanıtacağız…. 
Ancak yine sözün kısasıyla anlatmak gerekirse, onu meşhur eden faydası içerdiği“oleuropein” maddesinden kaynaklanmaktadır. 
Bizler için önemli olan da, dünyanın en dayanıklı ağaçlarından biri olan zeytini, o uzun ömrü boyunca koruyan bu maddedir.
Çay olarak tüketilen zeytin yaprağını, ince bir dilim limon ve bal ile birlikte ya da diğer bitki çaylarıyla karıştırarak da kullanabilirsiniz. 

Zeytin Yaprağının Faydaları:

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kan şekerini ve kan basıncını düşürür.
  • Kötü kolesterolü düşürür.
  • Kanı sulandırır.
  • Antioksidandır.
  • Soğuk algınlığı, bronşit gibi rahatsızlıklara iyi gelir.
  • Deri üzerine uygulandığında çok çeşitli cilt rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • Zeytin yaprağı aynı zamanda doğal antibiyotik özelliği taşır.

ZÜMRÜT DAMLASI


 Gerçek Kalite ve Doğallığın Dışında, Başka Hiçbir Yerde Bulamayacağınız Toroslar’ın Zeytinyağı

Sadece Burada!

Yağımız, bugüne dek kullandıklarınızdan tamamen ayrı, farklı kokusu ve lezzetiyle hem bölgesinin hem Türkiye’nin tek örneği, Toroslar’ın zeytinyağıdır.

ZEYTİNYAĞI
Eğer zeytinimiz hakkında biraz bilgi sahibi olduysanız, zeytinyağımız konusunda da bir fikriniz oluşmuştur.
Ve eğer bizi de biraz tanıdıysanız, burada da size faydadan değil, hepimizin aradığı doğallığı  ve kaliteyi nasıl elde ettiğimizden bahsedeceğiz.
Öncelikle belirtmek isteriz ki, çiftliğimizde tonlarca ürün elde edebileceğimiz, uçsuz bucaksız bir zeytinlik bulunmamaktadır.
Ancak, büyük piyasa koşullarına göre bir dezavantaj olan bu durumun, bizim için çok önemli avantajları vardır.
Çünkü böylelikle zeytin ağaçlarımız daha yakından ilgi görür ve üretim sürecinin büyük bölümü, makineler yerine bizim elimizden geçer.
Miktar bakımından az olduğu için elle toplanabilen zeytinlerimiz, yine aynı nedenle bekletilmeden, kolaylıkla yağ çıkarma işlemine alınabilirler.
Zamandan yaptığımız bu tasarrufla da, asitlenmenin önüne geçerek, her zaman yüksek kalitede zeytinyağı elde ederiz.
Kalite için zaten yapılması gereken tüm bu işlemler bir kenara bırakıldığında, insan elinin yapabileceğinin ötesindeki farkımızı da önemle belirtmek isteriz.
Yağımız, bugüne dek kullandıklarınızın dışında, farklı kokusu ve lezzetiyle hem bölgesinin hem Türkiye’nin tek örneği, Toroslar’ın zeytinyağıdır.
Artık, yağımız hakkında fikrin yanında bilgi sahibi de olduğunuza göre, sizi bir de alışkanlık sahibi olmaya davet ediyoruz…
ZEYTİNYAĞIMIZIN MİTOLOJİSİ
Hititler zamanında Mısırlılarla Kadeş antlaşmasını imzalayan III. Hattuşili, II. Ramses’in eşi adına bir hediye göndermek ister.
Mısır’da halk, bilindiği üzere zenginlik ve refah içinde yaşamaktadır. Hattuşili, öyle bir hediye bulmalıdır ki, hem Firavun’u şaşırtmalı, hem de Mısır’ın bereketine bereket, güzelliğine güzellik katmalıdır.
Hattuşili, rahiplerine danışır, alimlerine danışır fakat yine de değerli hediyeye bir türlü karar veremez ve bu olay bütün Hitit Ülkesi’ne yayılır.
Bir gün, ülkenin güneyinden bir köylü, kralı görmek istediğini, Mısır Kraliçesi Nefertari’ye en uygun hediyeyi bulduğunu, onu getirdiğini söyler. Önce inanmazlar adama, fakat kral o kadar çaresizdir ki, köylünün huzuruna çıkabileceğine dair haber gönderir ve köylü huzura çıkar.
Köylü kralın karşısında el pençe divan dururken, Kral merakla köylünün ne getirdiğini sorar. Köylü de tedirgin bir şekilde cebinden mendile sarılmış 3 tane parlak ve yemyeşil zümrüt çıkarır.
Hattuşili ilk başta şaşırır böyle bir köylünün zümrütü nereden bulabileceğine. Fakat köylüye yaklaştıkça aslında zümrüt sandığı şeylerin birer zeytin olduğunu farkeder. Hattuşili, köylüyü hemen ödüllendirir ve memleketine yollar.
Hattuşili, elinde zümrüt zeytinlerle odasına çekilir ve II. Ramses’e şu sözleri yazar; “Ben III. Hattuşili, yüce Mısır Kraliçesi Nefertari’ye barış nişanemiz olarak, ülkemin en değerli varlığını yolluyorum. Bu zümrüt zeytinler karşıdan bakıldığında gözleri kamaştırması ile zenginliğine zenginlik, bolluğuyla da bereketine bereket katacaktır Mısır’ın”
Bunun üzerine kral, “Zümrüt Zeytin” fidelerini Mısır’a yollar ve böylesi bir ürün yetişebildiği için o yöreyi kutsal sayar.
Ve işte o yöre, Hattuşaş’ın güneyi, yani Akseki’dir. Aynı bölgede, tadından, renginden ve bereketinden hiç bir şey kaybetmeden yetiştirdiğimiz bu zümrüt zeytinlerden ürettiğimiz “Zümrüt Damlası” zeytinyağımızı sofralarınıza sunmaktan gurur duyuyoruz.

Sevgili izleyicilerim şimdi gelelim kampanyamıza kazanan kişilere görseldeki Zeytin Yaprağı çayından 2 şer adet hediye;




                                       ŞARTLARIMIZ;

 
1)Halilhilmizade.com facebook sayfasını beğenmek ve sayfadan bir ürünü herkese açık olarak paylaşmak
https://www.facebook.com/halilhilmizade

2)Halilhilmizade.com sitesine üye olmak
http://www.halilhilmizade.com/

3)Twitterda takibe alıp kendi twitter linkinizi bırakırsanız isminiz çekilişe 2 kere yazılacaktır.
https://twitter.com/HalilHilmizade

4)Kampanya görselini beğenmek ve herkese açık olarak paylaşmak

5)Duyuru linklerinizi yorum olarak yazmak

*Bloğumu takibe almayı unutmayın...

NOT:30 kişi katılırsa 3 kişiye 2'şer Zeytin Yaprağı çayı , 50 kişi katılırsa 5 kişiye 2'şer paket Zeytin Yaprağı Çayı Hediye...

SON KATILIM 13 EKİM
KARGO DEĞERLİ FİRMAMIZA AİTTİR.
Bol Şanslar..


8 yorum:

  1. şartlr tamamdır
    siteye üyeyim
    facebook sayfası beğenili 1 ürün paylştım
    twitterdn takibe aldım
    kampanyayı duyurudm
    https://www.facebook.com/dilek.kartal.526875/posts/159444414254155
    https://www.facebook.com/dilek.kartal.526875/posts/159444314254165
    https://twitter.com/dilekeda2/status/383257368684789760
    http://kampanyadilek.blogspot.com/
    dilek akkuş
    dilek_kartal_17@hotmail.com

    YanıtlaSil
  2. merhaba şartlar tamamdır
    siteye üyeliğim var
    https://www.facebook.com/ebrucengiz.kocogul/posts/438788872908559
    https://www.facebook.com/ebrucengiz.kocogul/posts/438789052908541
    https://twitter.com/evinannesi
    https://twitter.com/evinannesi/status/383493215334055936
    cengizkocogul@mynet.com
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. merhaba bütün şartları tamamladım siteye üye oldum face de twitterda paylaştım kampanyayı face de duyurdum
    http://www.facebook.com/fattmaozdemir/posts/10200618743407234
    fatma özdemir
    fsonmez44@gmail.com

    YanıtlaSil
  4. ceyda çakmak
    muhlisceyda@hotmail.com
    şartlar tamam
    https://www.facebook.com/muhlisceyda/posts/10201502951648303
    https://www.facebook.com/muhlisceyda/posts/10201502950928285
    https://twitter.com/kovakadiniyim/status/383711110831955968
    @kovakadiyim

    YanıtlaSil
  5. merhaba üye oldum diğerleri de tamadır:

    https://www.facebook.com/kampanyainsani/

    https://www.facebook.com/kampanyainsani/posts/485716121536451

    https://www.facebook.com/kampanyainsani/posts/485716218203108

    https://twitter.com/Kampanyainsani

    aysun yıldırım kampanyainsani@hotmail.com

    YanıtlaSil
  6. Merhaba takipçinizim, kampanyanıza katılmak için tüm şartları yerine getirdim.
    Firmamızın sitesine üyeyim ve face& twitter den takip ediyorum.TEŞEKKÜRLER.İyi günler.
    b13947@ gmail.com
    https://twitter.com/#!/ztERBIYIK

    https://twitter.com/ztERBIYIK/status/386513915254812672
    https://www.facebook.com/ZETUER/posts/726761160673615
    https://www.facebook.com/ZETUER/posts/726760880673643
    https://www.facebook.com/ZETUER/posts/726760647340333

    YanıtlaSil
  7. merhaba blogunun izleyicisiyim
    facebook sayfasını beğendim
    ürün paylaştım
    https://www.facebook.com/seherr53/posts/633785053328404
    siteye üyeyim
    twitterda takipteyim ( https://twitter.com/seherr53 )
    çekilişini facebook ve twitter profilimde paylaştım

    https://www.facebook.com/seherr53/posts/633785743328335
    https://twitter.com/seherr53/status/387706375758835713

    sevgiler :)
    Seher Onart
    seherr953@gmail.com

    YanıtlaSil
  8. merhabaalarr şartlar tamamdır
    https://www.facebook.com/dorefirsat/posts/510021635755379
    https://www.facebook.com/dorefirsat/posts/510021735755369
    siteye üyeyim @GulGnr takipçiyim
    dorefirsat@hotmail.com

    YanıtlaSil